Esther Kloosterman van Dakmanagement schaatst alternatieve Elfstedentocht Weissensee editie 2019

Weissensee 2019 staat vetgedrukt op 25 januari 2019 in onze agenda’s.

Wij zijn Esther, Eric Jan, Frans, Mattanja, Roel, Paul, Margjen en Wanda. Op die dag gaan we de uitdaging aan om op het ijs van de Weissensee (Oostenrijk) de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen, een tocht van wel 200 kilometer.
Als schaatsvrienden schaatsen we al enkele jaren recreatief op Flevonice in Biddinghuizen. Vooral gezelligheid, plezier en samen sporten (schaatsen) is onze drijfveer.
Bij (steeds vaker) gebrek aan natuurijs kwam eind 2017 het idee om op de Weissensee te schaatsen. Wat eigenlijk als een geintje begon, nam al snel serieuzere vormen aan en zo stonden wij op 26 januari 2018 voor de eerste keer op het ijs van de Weissensee. Een prachtige dag, één om nooit meer te vergeten! Door het dooiweer werd het ijs na het middaguur zacht waardoor schaatsen vrijwel onmogelijk werd. Desondanks zijn door Mattanja toch nog 162,5 km geschaatst en door Eric Jan en Paul 100 km. Esther kwam tot 87,5 km.
Wat echter overheerste was euforie over een geweldig schaatsfestijn en wat hebben we genoten! Met een ervaring rijker, gaan wij er ook weer voor in 2019, maar nu voor een (nog) betere prestatie dan in 2018! Het kost behoorlijke training om fit en voorbereid aan de start te verschijnen. Zo zijn we begonnen met skeeleren, fietsen en fitness. Vanaf december gaat Flevonice weer open en binden we onze schaatsen weer onder… De spirit zit al goed in! GOEDE DOEL Als groep kwam al snel het idee, om een goed doel te koppelen aan onze schaatstocht.
Wij kwamen in contact met Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptensport. Het werd ons al snel duidelijk dat gehandicapte sporters het moeilijk hebben om aangepast te kunnen sporten. Vaak kunnen gemeenten maar beperkt financieel bijspringen en zijn deze sporters afhankelijk van bijdragen, zoals bijvoorbeeld van het Fonds Gehandicaptensport. Na ook een lezing bijgewoond te hebben van een gehandicapte sporter, was het voor ons duidelijk, wij gaan schaatsen voor het Fonds! Dan op zoek naar sponsoren! Ondertussen hebben wij als groep niet stil gezeten. Zoals je kunt zien hebben zich al enkele sponsoren aangemeld en dragen op deze wijze bij aan ons initiatief voor het Fonds Gehandicaptensport. Natuurlijk willen we graag een zo groot mogelijke bijdrage leveren, dus nodigen we iedereen uit om een donatie te doen.
Doe je ook mee? Alvast namens ons allemaal en de sporters met een handicap, BEDANKT!
Alternatieve Elfstedentocht Weissensee editie 2019